Dan 1: Pregledaj hladnjak i smočnicu

Pregledaj hladnjak i smočnicu

Za početak želimo naglasiti kako je bitno težiti napretku, a ne savršenstvu. Ako ste prihvatili ZERO FOOD WASTE izazov, vaš osobni cilj ne bi trebao biti proizvesti 0 kg otpada, već ga značajno smanjiti koliko god možete dok živite unutar svojih mogućnosti. Usvajanje novih navika je težak posao, ali ako u svakodnevni život integrirate male promjene koje su održive te ako ustrajete u njima, bit ćete uspješniji nego da si postavite ciljeve koji su na razini "savršenstva". Znanost je dokazala kako je za usvajanje novih navika potrebno 66 dana, a čak i ako pokoji dan posustanete, ali nastavite dalje, to neće utjecati na konačan ishod. Dakle, budite ustrajni i primjenjujte savjete ovog izazova i nakon našeg 14-dnevnog druženja.

Postoji velika vjerojatnost da u vašem hladnjaku ima svježih namirnica koje će završiti u smeću umjesto na vašem tanjuru. Prikupite svu hranu koja se baci tijekom jednog dana u posudu ili je stavite na stol. To bi mogle biti stvari koje djeca nisu jela, ostaci koje nitko ne voli, stvari iz hladnjaka kojima je prošao rok, pljesnivo voće, kruh. Možete to raditi i sedam dana kako biste dobili ideju o prosječnoj količini hrane koju vaše kućanstvo baci kroz tjedan. Cilj današnjeg zadatka je da osvijestite količinu otpada od hrane koji stvarate

Rasipate novac na bačenu hranu? 

Napravite 10-minutnu provjeru hladnjaka uz pomoć našeg praktičnog vodiča koji će vam korak po korak pokazati koliko hrane ostane nepojedeno u vašem hladnjaku svaki tjedan, uz popratne savjete koji će vam pomoći da smanjite količinu bačene hrane u domaćinstvu i tako uštedite novac!

Preuzmite vodič "Provjera hladnjaka"