Salata s pestom od listova mrkve i komorača

Sastojci
- 250 g mrkve s lišćem
- 1 komorač sa stabljikama
- 1 mali režanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 40 g pinjola, lagano tostiranih
- 1/2 naranče, naribajte koricu
- 75 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica ribanog parmezana
Priprema
Mrkvu i komorač očistite i ostavite sa strane. Stabljike i lišće stavite u zdjelu s hladom vodom i pustite ih da stoje pet minuta. Isperite, otresite višak vode i odvojite par listića za dekoraciju. Napravite svežnjeve lišća i stabljika i sitno nasjeckajte.
U blenderu zdrobite češnjak u pastu, dodajte pola tostiranih pinjola i koricu naranče pa sameljite sve zajedno. Dodajte listove mrkve i komorača i sameljite u grubu pastu. Umiješajte maslinovo ulje i parmezan. Pesto u staklenci možete čuvati u hladnjaku do dva tjedna.
Operite mrkvu i komorač, narežite na tanke listiće. Naranču narežite na kolutove debljine 5 do 10 milimetara, kolutove prerežite popola. U zdjeli pomiješajte listiće mrkve i komorača s pestom i komadićima naranče. Prije posluživanja dodajte pesto, sačuvane listove i peteljke mrkve i komorača za dekoraciju i preostale tostirane pinjole.