Vrtni vege hamburgeri

Sastojci
- 1 limenka (400 g) slanutka (bez dodane soli, isprati)
- ⅓ šalice pahuljica kvinoje
- 1 šalica sitno ribane mrkve (nasjeckane)
- ½ šalice svježeg kopra (nasjeckanog)
- ½ šalice svježeg talijanskog peršina (nasjeckanog)
- ⅓ šalice (oko 2) mladog luka (nasjeckanog)
- 1 šalica nasjeckanih bijelih gljiva
- ½ Dijon senfa
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- ½ žličice crnog papra
- 1 žlica crvenog vinskog octa
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°F. U blenderu pomiješajte sve pripremljene sastojke i blendajte dok ne dobijete vlažnu konzistenciju "tijesta", koja ne smije biti potpuno glatka. Ova će smjesa biti vrlo vlažna kada krenete oblikovati pljeskavice.
Rukama oblikujte 4 jednake pljeskavice. Malo ih spljoštite i stavite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Pecite 15 minuta, pažljivo preokrenite i pecite još 15 minuta. Izvadite i poslužite odmah ili ostavite da se potpuno ohladi prije zamrzavanja. Za zagrijavanje zamrznutog burgera upotrijebite toster ili mikrovalnu pećnicu. Također ih možete ostaviti da se odmrznu u hladnjaku nekoliko sati prije konzumacije i jednostavno ih zagrijati.