Vrtni vege hamburgeri

Vrtni vege hamburgeri

Sastojci

  • 1 limenka (400 g) slanutka (bez dodane soli, isprati)
  • ⅓ šalice pahuljica kvinoje
  • 1 šalica sitno ribane mrkve (nasjeckane)
  • ½ šalice svježeg kopra (nasjeckanog)
  • ½ šalice svježeg talijanskog peršina (nasjeckanog)
  • ⅓ šalice (oko 2) mladog luka (nasjeckanog)
  • 1 šalica nasjeckanih bijelih gljiva
  • ½ Dijon senfa
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • ½ žličice crnog papra
  • 1 žlica crvenog vinskog octa

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°F.  U blenderu pomiješajte sve pripremljene sastojke i blendajte dok ne dobijete vlažnu konzistenciju "tijesta", koja ne smije biti potpuno glatka. Ova će smjesa biti vrlo vlažna kada krenete oblikovati pljeskavice.

Rukama oblikujte 4 jednake pljeskavice. Malo ih spljoštite i stavite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Pecite 15 minuta, pažljivo preokrenite i pecite još 15 minuta. Izvadite i poslužite odmah ili ostavite da se potpuno ohladi prije zamrzavanja. Za zagrijavanje zamrznutog burgera upotrijebite toster ili mikrovalnu pećnicu. Također ih možete ostaviti da se odmrznu u hladnjaku nekoliko sati prije konzumacije i jednostavno ih zagrijati.